wtorek, 25 sierpnia 2020

Tartaletky

Jednoduchý vanilkový krém na tartaletky. Kým nám cesto chladne, pripravíme si krém. Je to vlastne len uvarený puding, ale je krásne hustý a vanilkový, takže sa dokonale hodí ako náplň do tartaletiek. OKOLÁDOVO KARAMELOVÉ TARTALETKY ⬇️ CELÝ RECEPT V POPISE Dnes pre vás mám ďalšiu vianočnú parádu.


Veľmi žiadané tartaletky s podrobným postupom prípravy s čokoládovo.

Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu cca minut odležet. Cukrářka Petra Stahlová vás tentokrát ve škole francouzské cukrařiny naučí připravit křehké těsto a vykouzlit z něj tartaletky jak z pařížské patisserie! Jsou lahodné, efektní a navíc neskutečně variabilní, můžete je plnit nejen krémem, ale třeba i mandlovým frangipane nebo čistě ovocem. Tartaletky upečeme v troubě vyhřáté na 2°C. Po vychladnutí tartaletky naplníme krémem a ozdobíme ovocem.


Ovoce potřeme rozpuštěnou želatinou, kterou připravíme podle návodu, aby neosychalo. Upečené tartaletky ještě za tepla vyndáme z formiček a dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku.

Keď zvládnete upiecť korpusy tak, aby sa nerozpadávali a boli rovnomerne upečené, máte vyhraté, lebo tento krém je jeden z najjednoduchších na svete. Mezitím si ušleháme mascarpone s moučkovým cukrem a smetanou. Musíme si dát pozor, abychom krém nepřešlehali, stačí opravdu chvilka (jen než nám hezky díky smetaně zhoustne).


Vychladlé tartaletky naplníme lžící citrónového krému. Formičky na tartaletky vymastíme tukem a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě asi minut na 1°C. Necháme krátce vychladnout a opatrně vyklopíme.


Pěnu spolu s tvarohem vymícháme (nejlépe šlehačem) na hladký krém. Stačí jen pár vteřin ohřát - lžíce meruňkové marmelády v mikrovlnné troubě. Vypadá dokonale, chutná ještě lépe. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Můžete je naplnit v podstatě čímkoliv a předpéct i několik dní dopředu.


Tento recept mám už dlouho. Pak si je jen nazdobit. Dokonce jsem ho už jednou fotila na blog. Ale ani jedna fotka se mi nelíbila.

Košíček tartaletky je zložený z múky, masla, vajec, cukru a… ganache. Jedná sa o náplň, ktorou je plnený. Táto plnka býva väčšinou čokoládová a je známa tým, že sa skladá len z dvoch ingrediencií, vysokopercentnej kvalitnej čokolády a smotany. V našej továrni na radosť myslíme na všetkých, ponúkame tak ganache z mliečnej čokolády.


Sú klasické a pritom úplne iné ako ostatné. Chceli sme, aby boli iné, preto sme zvolili dokonale precízny prepracovaný tvar a dokonale kvalitné suroviny, ako sú napríklad tie najlepšie orechové pasty vyrobené priamo pre nás. A co je podstatné, jejich příprava není nijak náročná, stačí jen trocha trpělivosti při výrobě křupavých košíčků, zručnosti při míchání lahodného krému a fantazie při zdobení třeba čerstvým ovocem. Rozehřejte si troubu na 1°C a lehce si vymažte košíčky na tartaletky.


Z tohoto množství připravíte košíčky o průměru cm. Mandlové těsto rovnoměrně rozdělte do čtyř košíčků a prsty rozprostřete po celé ploše. Děvče u plotny má své tašky! Mousse au chocolat — čokoládová pěna.


Tarte Lemon — citronový koláč francouzského cukráře.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty