środa, 23 sierpnia 2017

Wino kagor

Na Ukrainie obywatele spożywają je w charakterze lekarstwa na dolegliwości żołądkowe i przyznać należy, że jeśli faktycznie ma ono takie działanie, to nie ma na świecie smaczniejszego medykamentu. Wino koloru ciemnego rubinu, o delikatnym bogatym aromacie z wyczuwalną nutą czekoladową i suszonej śliwki. Zobacz inne Wina i szampany, najtańsze i najlepsze oferty. Spółka DW specjalizuje się w obsłudze klientów indywidualnych i instytucjonalnych.


A wszystko za sprawą wina Monastyr Kagor, które urzekło mnie od pierwszej kropli.

Kolor wina czerwonego, podobnie jak część smaku różniąca je od wina białego, pochodzi ze skórek. Większość winogron służących do wyrobu win czerwonych ma znacznie jaśniejsze wnętrze od wina, które. Kup kagor w kategorii Wino na Allegro - Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. To świetne deserowe wino gronowe wytworzone w oparciu o tradycyjną mołdawską recepturę.


Powstałe z wyselekcjonowanych winogron szczepu Cabernet Sauvignon pochodzących z najlepszych plantacji regionu Vulcaneshti ujmuje obfitym bukietem dojrzałych owoców z wiodącą nutą dzikiej wiśni i akcentami czekolady. Wytworne i aksamitne w smaku stanowi idealny akompaniament deserów i owoców. My prostaczkiwolimy taki słodki kompot z alkoholem Wychodzisz tym samym z założenia iż smak jest czymś niezmiennym i danym raz na zawsze.

Smak się rozwija ale trzeba chcieć i mu pomagać. Jeśli jeszcze wina mołdawskie nie są Tobie znane, to szybko nadrabiaj zaległości, bowiem wino to prawdziwy skarb Mołdawii. Przed wyjazdem znaliśmy oczywiście wina mołdawskie, ale dopiero degustacja przeróżnych winnych dobroci bezpośrednio na winnicach w Mołdawii pozwoliła nam odkryć drzemiący w nich potencjał. Czerwone wino wzmacniane, nieco syropowe, likierowe. Z aromatami suszonych śliwek, żurawiny, bardzo intensywne, zarazem dość proste, z czekoladowym.


Wino takie zyskuje charakterystyczny, cierpkawy smak i aromat orzechów włoskich. Francuskie likierowe muszkaty. Kagor Blagodatny - 1zł - proc. Trochę bałam się posmakować, bo zdecydowanie wolę wina wytrawne.


Myślałam, że się skrzywię i zostwię dla gości, ale miło się rozczarowałam, dlatego że ono smakuje jak nalewka, a nie wino. Trunek sprzedawany pod tą marką uchodzi za jedno z najsłynniejszych win Europy Wschodniej. Nie wiem czy ten kagor to oryginalny czy może zapożyczona tylko jego nazwa. Cena bardzo dobra, aby tylko taka sama była jego jakość.


Słodkie wino, wyprodukowane w 1 z gron Cabernet Sauvignon. Wino wyróżnia się rubinowym kolorem i owocowy bukietem z charakterystycznymi nutami suszonych śliwek, czekolady i miodu. Pełny smak, który ewoluuje na finiszu.

Spożywać jako aperitif, a także do deserów i owoców. Do stołu podaje się w temperaturze pokojowej - ºC. W jego aromatach wyczuwalne są nuty owoców leśnych i czarnej porzeczki. Czarne, mocne i słodkie, niepsujące się, stąd łatwe w przechowywaniu, szybko zyskało uznanie wiernych i stało się liturgicznym winem prawosławia.


Znakomicie dopełnia słodycz ciast. Jego tradycja łączy się z winami z francuskiego okręgu Cahors, które zasmakowały carom Rosji (głównie Piotrowi I). Na jego wzór zaczęto. Wino - Najwięcej ofert w jednym miejscu.


Radość zakupów i 1 bezpieczeństwa dla każdej transakcji. Tak jak dobre wino potrzebuje czasami chwili, aby się otworzyć, tak i Ty czasami potrzebujesz chwili, aby przekonać się, że wino to nie tylko Twoje ukochane Włochy. Druga: jeśli ktoś podaje do wina ser, znaczy to tyle, że pragnie kiepskie wino przykryć smakiem sera.


Tak, przydarzyło się nam to raz w Mołdawii. Wino zaiste takie ma przyrodzenie, iż ludzi naprzód czyni wesołe, potym, gdy się go więcej napije, dodawa dobrej nadzieje i większego osobie rozumienia, potym, gdy go jeszcze lepiej nachyli, przydawa ufności, śmiałości domówienia i czynienia prędkości tak, iż człowiek bywa jakoby sam nie swój, jako on, co w komedji, podpiwszy sobie dobrze, zawołał: wino wygrało, którem pił. To wyjątkowe czerwone wino gronowe deserowe wyprodukowano ze szczepów Cabernet-Sauvignon, Merlot i Bastardo Magaraczskij, uprawianych na południu Mołdawii. Cechuje go ciemnoczerwona barwa o rubinowym odcieniu oraz pełny, harmonijny smak przypominający czarną śliwkę.


Podawać o temperaturze 8-°C jako aperitif lub do deserów. U nas wino znajdzie każdy bez względu na grubość.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty