Podajemy super prosty przepis na chleb z otrębami. Nasz chleb może być zwykły, pszenny albo upieczony z rozmaitymi ziołami, ziarnami i przyprawami. Chrupiący, świeży, domowy chleb… marzenie, prawda? A gdyby tak można było upiec przepyszne bochenki i mieć go zawsze pod ręką? Z tym przepisem to naprawdę możliwe:) Przygotowanie tego chleba zajmuje nie więcej niż godziny, z czego “czystej pracy” jakieś minut, reszta to czekanie na wyrośnięcie ciasta oraz pieczenia.
Chcesz cieszyć się smakiem domowego chleba?
Poznaj przepisy na pyszne i zdrowe pieczywo! Zanim jednak weźmiesz się za pieczenie, przeczytaj o tym, jak spożywanie chleba wpływa na ludzkie ciało i jakie pieczywo będzie dla Ciebie najlepsze. Z podanej ilości składników otrzymamy jeden średniej wielkości chleb.
Można piec go w zwyczajnej keksówce – wtedy otrzymamy klasyczny, podłużny bochenek. Fajną opcją, którą ja tutaj wykorzystałam, jest pieczenie w garnku ceramicznym, wtedy chleb jest okrągły. Zawsze wychodzi i jest prosty i pyszny - polecam. Pieczenie domowego chleba jest naprawdę proste!
Przykładem tego jest dzisiejszy przepis, wystarczy niecałe godziny i można otrzymać rumiany bochenek drożdżowego chleba. Szybkie i proste przepisy na chleb, moim zdaniem to przepisy, które nikomu nie sprawia problemu.
Proste przepisy na chleb. Szukasz informacji, jak zrobić chleb na drożdżach? Znajdziesz tu przepis na chleb, którego szukasz. Nie musisz mieć wielkiego doświadczenia.
Wystarczy Ci zwykły piekarnik. Sprawdź i zobacz, że to naprawdę proste. Przekonasz się, że własny chleb, to coś zupełnie wyjątkowego. Zapewne już na samą na myśl o takim bochenku ciekła ślinka. Teraz wy również możecie samodzielnie przygotować swój domowy chleb – poniżej przedstawiamy Wam prosty i szybki przepis jak upiec pyszny chleb!
Składniki na pyszny chleb. Do przygotowania domowego chleba nie potrzebujemy nic więcej, niż to co znajduje się w każdym domu. Domowe pieczywo jest zupełnie inne niż to z sieciowej piekarni, o supermarkecie nie wspominając. Wbrew pozorom przygotowanie go w domu wcale nie jest trudne. A przyjemność z wyciągania z piekarnika własnego wypieku - bezcenna.
Po kilkunastu minutach chleb posypujemy ziarnami słonecznika, które wklepujemy za pomocą drewnianej łyżki, aby lepiej przywarły do chleba. Całość odstawiamy po raz trzeci do wyrośnięcia na około minut, następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 2stopni na około minut. Emilio, tym bardziej się cieszę, że dane mi było udostępnić ten przepis na domowy chleb szerszej grupie osób. Jest nas – domowych piekarzy – coraz więcej, a to oznacza, że coraz zdrowiej się wszyscy odżywiamy.
Jak upiec domowy chleb.
Najlepsze przepisy na chleb. Puszysty i lekki chleb kanapkowy. Sam zaczyn to nawet godzin czekania, ale WARTO! Chleb z suszonymi pomidorami. Eksperyment z chlebem bezglutenowym.
Domowy, z chrupiącą skórką, pysznym. Przepis jest prosty, a chleb rewelacyjny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.