Weź skórki z pomarańczy, cynamon, jagody jałowca, goździki, ziarna czarnego pieprzu i zawiń w muślin. Włóż do rondla, wlej butelkę czerwonego wina. Doprowadź do wrzenia i odparowuj, aż pozostanie sto mililitrów. Wyjmij woreczek, wyciśnij cały płyn. Dorzuć trzy kostki cukru, potrząśnij rondlem, postaw na ogniu.
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Magazyn Kuchenny. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii sos z czerwonego wina. Sosy z czerwonym winem.
Przekonanie, że sosy na bazie czerwonego wina pasują jedynie do smaku czerwonego mięsa, np. I choć nikt nie polemizuje z tym faktem, to nowatorskie rozwiązania zakładają również kompozycje z drobiem. Sos winny nadaje potrawie większej wyrazistości, wydobywa pełnię smaków jej wszystkich składników. Odpowiednio dobrany sos podkreśla smak dań, nadaje im niepowtarzalny charakter. Dziś proponuję sos winny z zieloną pietruszką.
Wcześnie na blogu pojawił się sos z czerwonego wina zaserwowany do jagnięciny– wzbogaciłam winnym sosem smak combra jagnięcego, zapraszam- Post z. Delikatne rozpływające się mięso i wyrazisty sos sprawiają, że to danie na pewno uwiedzie Was swoim smakiem. Aby przygotować sos z czerwonego wina na początku musicie na patelni rozpuścić masło (1). Następnie dodajcie wywar (2) oraz wino (3). Ja użyłam 2ml wina. Należy wziąć pod uwagę, że w przypadku win lekkich wskazana ilość może być niewystarczająca, co będzie można ocenić zarówno po kolorze sosu jak i smaku.
Durszlak - sos z czerwonego wina do mięsa. Jak zrobić chiński sos? Dodane przez szynszylka w: Tylko o kuchni. Przygotowanie dania sos z czerwonego wina Skórki pomarańczy,jałowiec,goździki,pieprz i sól wrzucamy do rondelka,dodajemy masło i chwilę wszystko dusimy w masełku.
Dolewamy wino i chwilę dusimy na małym ogniu. Po chwili zmniejszy nam się ilość płynu więc dodajemy miodu. Przecedzamy,a sos wlewamy do sosjerki.
Sos z czerwonego wina jest czasochłonny w przygotowaniu ale warto czekać i wykonać go bez dodatków zagęszczaczy. Da geek and occasional cook sharing his kitchen adventures. OstraNaSłodko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Ostra Na Słodko. Sos na czerwon Zobacz więcej.
Lista przepisów na sos do kaczki z czerwonego wina z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do pora. Na małym ogniu powoli redukujemy sos.
Po minutach dodajemy miód i redukujemy jeszcze przez około 8-minut. Oczyść polędwicę z błon jeśli jest taka potrzeba. Podziel na kotlety. Sos żurawinowy jest wspaniały do wołowiny, wieprzowiny, drobiu, dziczyzny oraz różnych odmian sera pleśniowego (np. camemberta). Niektórzy uważają, że nie ma nic lepszego niż oscypek podany na ciepło właśnie z tym przepysznym sosem.
Jego przygotowanie nie wymaga wiele wysiłku i wbrew pozorom nie jest skomplikowane. Bez wątpienia posmakują niejednemu miłośnikowi oryginalnych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.