Tradycyjne beczki i garnki kamionkowe służą dziś nie tylko do kiszenia ogórków czy kapusty. Bardzo często są także przeznaczane do przechowywania mąki, cukru czy kaszy. Pod kamionkowym przykryciem są one chronione przez wilgocią i zmianą temperatury, zachowując świeżość przez długi czas.
Przechowywanie warzyw w garnkach lub beczkach ceramicznych to sprawdzona a zarazem najlepsza metoda utrzymania ich świeżego zapachu i dobrego smaku. Inaczej niż w przypadku przetworów pasteryzowanych w słoikach, żywność przechowywana w naczyniach ceramicznych nie traci swoich wartości odżywczych.
Różnego rodzaju garnki kamionkowe do peklowania dostępne są w różnych wielkościach, pojemnościach i kształtach. Piękne, tradycyjne naczynia dekorować będą każde wnętrze. Utrzymane w brązowej kolorystyce, stonowane naczynia są bardzo stylowe, eleganckie, świetnie wyglądać będą na każdym kuchennym stole. Garnek do peklowania na Allegro. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje.
Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Garnki kamionkowe dawniej nieodłączny element babcinej kuchni służący do przechowywania smalcu, kiszenia ogórków, kapusty, peklowania mięsa dzisiaj powracają, bo ich uniwersalność w kuchni jest ponadczasowa.
Nasze babcie nie używały sztucznych konserwantów, a przygotowywane przez nie jedzenie miało więcej wartości odżywczych. Garnki, kubki, smalcówki, maselniczki i beczki do kiszenia, peklowania i kwaszenia, wykonane z pięknej kamionki. Kupuj bezpośrednio od dystrybutora. Wygląda na to, że JavaScript jest wyłączony w twojej przeglądarce.
Naczynia i garnki ceramiczne przeznaczone są do długotrwałego przechowywania żywności w warunkach ekologicznych, bez użycia konserwantów. Doskonale nadają się do kiszenia ogórków, kwaszenia kapusty, peklowania mięsa, przechowywania smalcu. Charakteryzuje je wysoka jakość, funkcjonalność i estetyczne wykonanie.
Przygotowywanie warzyw w garnkach ceramicznych to sprawdzona i. Wiem że najlepiej było by mieć naczynie szklane lub kamionkowe, a one sa trudno dostępne i drogie. Garnki z kamionki – także do piekarnika i zmywarki. Ponieważ wykonane są z wypalanej ceramiki chronionej szkliwem, wybrane modele można używać w piekarniku – np. Wyroby uformowane z gliny przed wypaleniem w piecu pokrywa się sola kuchenną lub innymi minerałami w postaci proszku. Kamionka znana była już w starożytności.
Do peklowania nadaje się mięso wieprzowe, wołowe, półgęski kacze i gęsie, które wcześniej należy pozbawić kości. Najlepiej robić to w garnku kamionkowym uprzednio wyparzonym.
Ja do peklowania mięsa (zarówno metodą suchą i mokrą) używam kamionek o których wcześniej wzmiankowałem a teraz dodaję zdjęcie. Peklowanie mięsa na mokro. Wg mnie posiadają następujące zalety: 1. Jest to wysokiej jakości, funkcjonalny garnek kamionkowy. Posiada specjalne właściwości termiczne, które zapewniają wysoką stabilność temperatury wewnątrz naczynia.
Naturalne glinki kamionkowe nie wchodzą w żadne reakcje z żywnością, nie bez powodu stanowią więc najzdrowszy wybór do kiszenia. Wyrażam zgodę na używanie przez Grupę OLX sp. SMS) przez Grupę OLX sp.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.