Jeho výrazná vôňa, korenistá chuť a liečivé účinky sú známe už tisícky rokov. Naši predkovia ho hojne využívali v kuchyni a pri liečbe mnohých ochorení. Svojej obľube sa teší aj u lesných zvierat, ako napríklad u diviakov.
Medvedí cesnak je výborným prečisťovadlom. Taká je vajíčková nátierka z medvedieho.
Chladenie medvedieho cesnaku. Ak chcete cesnak skonzumovať. Pokrájame si štvrťku paradajky a cibuľe na drobučké kocky,. Nadrobno pokrájame umytý medvedí cesnak a vyplníme ním.
Zber liečivých rastlín ako medvedí cesnak je pomerne jednoduché. A predsa veľa závisí od skúseností a poznatkov zberateľa. Pri nedostatočných skúsenostiach totiž často dochádza k zámene rastlín s podobnými druhmi, ktoré nemajú liečivý účinok, alebo sú dokonca za určitých okolností zdraviu škodlivé či dokonca jedovaté.
Naši předkové jej hojně využívali v kuchyni a při léčbě mnoha onemocnění.
Najviac sa bylinke darí v listnatých a lužných lesoch. Vyskytuje sa na veľkých plochách a tvorí súvislé zelené koberce, ktorých vôňa sa tiahne široko-ďaleko. Po chvíli pridáme orechy, parmezán a ďalší olej.
Mixujeme do kašovitej konzistencie. S konzistenciou sa môžeme pohrať. Ak sa nám zdá príliš hutná pridáme viac oleja, ak je naopak riedka prisypeme orechy.
Okrem toho sa z neho môžu tešiť aj obyvatelia Veľkej Británie, juhu Škandinávie, európskej časti Ruska a dokonca zasahuje aj do oblasti Kaukazu. Pri peste nebudete bylinku spracovávať tepelne ani v alkohole, preto je potrebné ju poriadne umyť. Umytý cesnak otraste a nechajte chvíľu usušiť. Vložte ho do vysokej nádoby, v ktorej ho budete mixovať ručným mixérom. Pritom už švajčiarsky kňaz, uznávaný liečiteľ a predchodca alternatívnej medicíny Johann Künzle povedal: „Žiadna bylina na svete nemá taký účinok na vyčistenie žalúdka, čriev a krvi ako medvedí cesnak.
Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. Prihláste sa na odber noviniek. Aktivujte si službu a dostávajte upozornenia na najlepšie články a recepty. Skvelé medvedí cesnak pesto, originál recept. S teplejšími dňami začína každý rok rásť aj medvedí cesnak a dá sa použiť napríklad aj do domáce pesto z medvedieho cesnaku.
Vyskúšajte recept, ktorý nám poskytla Antónia Mačingová.
Breclavi, je ho tam opravdu hodne a nikdy jsme tam nikoho, krome pejskaru, nepotkali. Polevka i risotto jsou vyborne. Pesto jsem pripravila jen zakladni, tzn. Syr a orechy pridavam az si odeberu na aktualni jidlo. Zároveň celkovo prečisťuje našu krv a tým aj organizmus.
Používa sa aj pri žalúdočných ťažkostiach, keď máte časté hnačky alebo vám ťažko trávi. Vtedy ho stačí pridať do jedla a problémy sa stratia. Lístky vložíme do vysokej nádoby, pridáme, soľ, citrón, prípadne čili a olivový olej a začneme mixovať.
Na záver primiešame pomleté orechy. Hotové pesto skladujeme v chladničke, najlepšie v menšej uzavretej zaváraninovej fľaši.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.