czwartek, 25 lutego 2016

Mule przepis bez wina

Olga Smile w Social Media. Wkładam do miski z zimną wodą i myję dokładnie, usuwając wszystkie zanieczyszczenia ze skorup. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na mule przepis bez wina.


W garnku rozgrzewamy ml oliwy, szklimy szalotkę i czosnek. Małże po marynarsku. Jak przyrządzić małże.

Najlepsze przepisy na małże. Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


Cozze alla marinara, a po francusku Moules à la marinière. Mule w białym winie i pomidorach. Duszone w aromatycznym białym winie z masełkiem, czosnkiem i świeżą natką pietruszki.


Przepisy, jak zrobić - Smaker.

Ponadto jest to potrawa szybka w przygotowaniu i bardzo aromatyczna. Sprawdź przepis na mule w sosie z wina. Mule, małże czy omułki w delikatnym sosie z białego wina, z szalotkami, czosnkiem i zieloną pietruszką. Dziś przedstawiam przepis na moje ukochane mule, tym razem w wersji najłatwiejszej w stylu francuskim.


W tym przepisie jest mowa o winie, jednak nie bój się go używać - alkohol całkowicie wyparuje pozostawiając sam aromat wina. Uwielbiam małże w każdej postaci, tym razem wersja bardzo, bardzo delikatna, bo małże w sosie śmietanowym na bazie wina, rewelacyjne! To danie idealne dla tych z Was, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z mulami, w tej odsłonie są bowiem niesamowicie delikatne i smaczne.


Dodaj małże, białe wino, bulion, pomidory i dopraw solą, wymieszaj, przykryj pokrywką i gotowaj na wolnym ogniu 8-minut. Zamknięte mule wyrzuć, resztę posyp natką, dodaj sok z cytryny i wymieszaj. Podawaj polane winnym bulionem. Następnie wlej białe wino i doprowadź całość do wrzenia. Na sam koniec dodaj mule, przykryj patelnię pokrywką i gotuj minuty.


W międzyczasie posiekaj bardzo drobno natkę pietruszki i zerwij kilka liści selera naciowego do dekoracji. Wstrząśnij energicznie patelnią tak, aby smaki dobrze się wymieszały. Pokrój aromatyczny czosnek, wyrazistą cebulkę, pora oraz pikantną papryczkę Piri Piri. Wrzuć warzywa na rozgrzaną patelnię, dodaj do nich szczyptę kurkumy, estragonu i soli. Podsmażaj na oliwie z oliwek, aż warzywa będą miękkie.


My dziś proponujemy Wam świeże mule w sosie pomidorowym, z dodatkiem białego wina i szalotki.

Taki sosik najlepiej smakuje ze świeżą bagietką, którą warto w nim maczać. Bardzo prosty i dobry przepis na mule zachwyci nie tylko smakoszy owoców morza, ale i osoby, które dopiero te smaki poznają. Poniżej przedstawiam przepis na małże gotowane w sosie z wina i masła z cebulą, czosnkiem i świeżymi ziołami. Danie to świetnie się spisze na romantyczny wieczór.


Aby uzyskać jak najlepsze rezultaty użyj dobrej jakości wina. Muszą być też mule! Dzisiaj pokażę Wam przepis na przepyszne małże, które możecie z sukcesem przyrządzić w swoim domu. Gwarantuję, że będą pyszne a ich przygotowanie zajmie Wam tylko kwadrans.


Wcale nie przesadzam! Na porcje potrzebny jest kg świeżych (żywych) muli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty