Po wysuszeniu dobrze przesmarować cienko olejem jadalnym , np. To się tyczy każdej brytfanny żeliwnej, poniewaz żeliwo z natury rzeczy rdzewieje. No i teraz mam mini problem bo nie wiem co w niej przyzadzac. Chcialabym zrobic w niej udka kurczaka z czyms no wlasnie ale z czym? Nie chce mi sie brudzić jeszcze do tego patelni Wiem że to właśnie jakoś tak z podlewaniem wodą funkcjonuje.
Gotowanie i pieczenie możliwe jest w temperaturze do. Jej przeciwieństwem pod tym względem będzie brytfanna żeliwna, która jest bardzo odporna na mechaniczne uszkodzenia. Przez to jest cięższa i – nie ma co się oszukiwać – droższa, ale raz kupiona będzie służyć przez wiele, wiele lat bez uszczerbku na jakości.
Gęsiarka żeliwna jest naczyniem z wieloletnią historią, które nie bez powodu było od lat znane i stosowane w kuchni polskiej. Produkt ten powraca do łask w nowym, lepszym wydaniu i właśnie do niego należą największe kuchenne zadania takie jak zapiekanie mięs lub przyrządzanie potraw jednogarnkowych: pieczonek czy bigosu. Mocne, poręczne uchwyty ułatwiają jej użytkowanie.
Nadaj charakteru swoim wnętrzom dzięki oryginalnym dodatkom - Najlepsze produkty w najniższych cenach Opisy i opinie klientów - Ceneo. Sprawdź naszą ofertę na markowe produkty do domu i kuchni! Brytfanny Eleganckie i stylowe akcesoria.
Forum - brytfanna zeliwna (35) Odp. Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. A ja robię tak jak moja mama tyle że w domu w zwykłym garnku ale oryginalnie robi się właśnie na ognisku w żeliwnym garnku. Przekładam warstwami : ziemniaki, buraki, cebulę,boczek i jakąś kiełbaskę.
Dobra brytfanna żeliwna to naczynie stworzone do największych kuchennych zadań - zapiekania w piekarniku kawałków mięsa i drobiu w całości lub przygotowywania potraw jednogarnkowych w piekarniku, ale również na kuchence. Dzięki temu potrawy są dobrze usmażone, zapieczone lub podduszone. Gęsiarka może być stawiana bezpośrednio na palniku kuchenki, a nawet na otartym ogniu.
Porównaj oferty i znajdź najlepsze ceny Poznaj wartościowe opinie przeczytaj recenzje innych użytkowników, sprawdź dane techniczne i wybierz najlepsze brytfanny dostępne na rynku w serwisie Skąpiec. Naczynia żaroodporne to niezbędne wyposażenie dobrze zaopatrzonej kuchni. Proponujemy Państwu zarówno brytfanny stalowe, jak też emaliowane.
Oferujemy też naczynia tego rodzaju z powłoką ceramiczną. Aluminiowa brytfanna do mięsa. Zapewne za sprawą tego, że ma ona wiele zalet. Klasyczna szklana brytfanna? Główną wadą jest waga takiej brytfanny.
Nowoczesne naczynie żaroodporne? Ceramiczna forma do quiche? A może jednak silikonowa? Niezależnie od ich kształtu, koloru i materiału, łączy je jedno - można bez wahania narażać je na naprawdę wysokie temperatury! Z pomocą dobrego piekarnika i towarzysza w postaci żaroodpornego naczynia, liczba potencjalnych potraw wydaje się nie mieć końca.
Okrągła brytfanna o większej średnicy jest optymalnie przystosowana do potraw mięsnych i warzywnych (np. rola ragoût). Pieczeń duszona udaje się tak samo łatwo, jak pożywna potrawa jednogarnkowa. Przygotowane w niej potrawy są zdrowe, gdyż piecze się je w piekarniku, bez użycia tłuszczu. Wśród wielu rodzajów brytfann, na szczególną uwagę zasługuje brytfanna żeliwna, którą doceniają wszyscy kucharze.
Wyrażam zgodę na używanie przez Grupę OLX sp. SMS) przez Grupę OLX sp.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.