czwartek, 13 października 2016

Pierś na parze

Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj Zobacz więcej. Piersi z kurczaka oczyścić, włożyć do miseczki, polać olejem, posypać z wierzchu łyżeczki wegety, ziołami oraz pieprzem. Na początku bloga było dużo Zobacz więcej.


Piersi z kurczaka myjemy w zimnej wodzie i osuszamy. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kasztanowa Kuchnia.

Następnie kroimy w paseczki. Przekładamy pokrojone piersi do miseczki i dodajemy sól, pieprz, wędzoną paprykę, zioła prowansalskie, bazylię suszoną i oregano. Odstawić na dobę do lodówki. Gotować na parze ok.


Ostudzone mięso kroić w plasterki. Znakomicie smakuje na kanapce z dobrym ogórkiem kiszonym. Dzisiaj w planach smakowity i prosty przepis na parze: pierś z kurczaka z pomidorkami koktajlowymi i papryką.

Proponowane danie na parze jest bardzo smaczne, mało kaloryczne i robi się je bardzo szybko – idealna opcja dla zabieganych czytelniczek na diecie ;). Do naczynia miksującego wlać litra wody, do koszyczka włożyć ziemniaki pokrojone w plastry, piersi z kurczaka ułożyć na Varomie, na nich umyte pieczarki i włoszczyznę. Zagotuj wodę w naczyniu do gotowania na parze. Mięso ułóż na kratce do gotowania na parze i umieść w naczyniu. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.


Podaj z ryżem ugotowanym na sypko z marchewką i groszkiem. Pierś przekrój ukośnie na połowę. Przed podaniem warzywa oprósz lekko solą.


Mięso i warzywa skrop stopionym masłem, posyp posiekaną natką pietruszki. Zebraliśmy najlepsze przepisy na dania z parowaru. Lekka potrawa z kurczaka. Zdrowa, bo przygotowana w parowarze.


Aromatyczna, bo dobrze przyprawiona. Gołąbki na parze w pomidorach Klopsiki z ryżem i pietruszką gotowane na parze Łopatka wieprzowa gotowana na parze (do kanapek). Mniej więcej minut przed końcem gotowania mięsa, włóż do naczynia umyte warzywa.


Kurczaka w curry gotowanego na parze podawaj z ugotowanym na sypko ryżem długoziarnistym lub basmati.

Po minutach dokładamy na drugi poziom również na folii, marchewki, papryki i cebulę. Po skończonym parowaniu nakładamy wszystko na talerz i dokładamy liście rukwi wodnej. Zalety gotowania na parze.


Ale na tym nie koniec zalet jedzenia z parowara. Przygotowanie każdej wymienionej potrawy na parze trwa maksymalnie minut. Przygotowywanie potraw na parze pomoże w walce z nadprogramowymi kilogramami. Dzięki temu urządzeniu zapomnisz bowiem o patelni i smażeniu.


MIĘSO - DRÓB Potrawa Typ Ilość Czas gotowania (min) Uwagi Filet z indyka Świeża 600g 25min Filety wieprzowe Świeża 700g 40min kawałki o grubości 1cm Parówki Świeża 10szt. Dania z pary są smaczne i proste do przygotowania, można przygotować na parze dosłownie wszystko, bo gotowanie na parze to nie tylko moda, ale i zdrowie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty