Przygotować syrop korzenno-dyniowy (przepis poniżej). Zaparzyć kawę oraz spienić mleko. Do kubków z gorącą kawą wlać syrop (po łyżki), wymieszać i polać (z wysoka) gorącym, spienionym mlekiem.
Bardzo popularna w Ameryce jesienna kawa z dynią a dokładnie z syropem dyniowym. I bez wysiłku możemy ją przyrządzić w domu z dodatkiem ulubionych przypraw, w zależności od tego czy preferujemy smak słodki czy wytrawny. Jeśli to pierwsze, wówczas poza dobrą, aromatyczną kawą.
Dyniowa kawa smakuje najlepiej podawana na ciepło. Przed wypiciem należy koniecznie ją wymieszać. Trzeba się nieco napracować, ale efekt jest tego warty. Polecamy zrobienie sobie zapasu dyniowego puree, syropu oraz przyprawy. Pamiętajcie jednak, aby zapasteryzować dyniowe puree.
Pozwoli to na cieszenie się dyniową kawą przez całą. Podgrzewamy mleko i wlewamy do niego kawę. Całość mieszamy i podajemy na ciepło.
Tak przyrządzoną kawę dyniową możemy podawać z bitą śmietaną i laską cynamonu. Kawa z syropem dyniowym. Gdy kupujesz od Super Sprzedawcy, masz pewność doskonałej obsługi klienta i udanych zakupów.
Robienie kaw w domu bardzo mi się spodobało. Z małym wysiłkiem mogę zrobić sobie pyszną kawę, której nie powstydziłby się wyżej wymieniony Starbucks, który, mimo mojego dystansu nie wynikającego z oferty tej kawiarni, kawy ma dobre. Jakiś czas temu postanowiłam przyrządzić podobny rodzaj kawy w domu. Choć dynia wydaje się być mało kawowym dodatkiem zapewniam, że kawa z dyniowym syropem smakuje doskonale.
Jest bardzo aromatyczna i piernikowa. Wydaje mi się, że kawa ze stacji benzynowych odgrywa ważną rolę w życiu każdego, kto pokonuje długie dystanse samochodem, dużo czasu spędza za kółkiem, kto lubi podróżować, a samą podróż często traktuje jako cel, a nie środek. Pierwsze świadectwa jego spożywania pochodzą z XV w. Tym symbolem wyróżniamy najlepsze sklepy w Allegro.
Jemenu - takie pytanie padło w quizie, w którym niedawno brałam udział. Nikt z graczy nie wiedział, jaka jest prawidłowa odpowiedź, a chodziło o kawę! Rzeczywiście, według źródeł historycznych, kawa jako napój jest.
Znudziła Wam się mała czarna ? A może by tak od czasu do czasu zaszaleć ? Domowa kawa dyniowa.
Bywają takie dni kiedy pogoda za oknem nie zachęca do wychodzenia na zewnątrz i jedyne na co mamy ochotę to pozostanie w domu pod ciepłym kocem z filiżanką ciepłej kawy w ręku. W długie i chłodne jesienno- zimowe wieczory zapraszam Was do wypróbowania kawy dyniowej domowej roboty. Jako dodatek sprawdzi się nie tylko mleko krowie, ale również sojowe czy migdałowe.
Idealna na zimowe popołudnia - aromatyczna, rozgrzewająca, mleczna kawa z dynią. Kiedy nadchodzi jesień, bardzo lubię popołudnia, czy wieczory z ,,ciekawą” ciepłą herbatą lub kawą. Myślę, że większość z nas, lubi się otulić ciepłym kocykiem, wziąć do ręki ulubioną książkę czy czasopismo i chodź na chwilę pozwolić sobie na odrobinę relaksu.
Wybierz kawę smakową Zavida i udaj się w podróż do krainy smaku, która pobudzi Twoje zmysły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.