Z owocowym, mięsnym, warzywnym lub serowym nadzieniem. Do przygotowania farszu wykorzystaj ulubione produkty, np. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić smak wytrawnego nadzienia, dodaj do niego podsmażony czosnek oraz cebulę, a także aromatyczne zioła i przyprawy. Farsz do pierogów z ziemniaków i białego sera, czyli farsz ruski.
Zwykle ziemniaków daje się razy więcej niż sera. Trzeba je ugotować, odcedzić, osuszyć i zemleć razem z serem. Do farszu dodać zeszkloną na oleju cebulkę. Doprawić solą i pieprzem. Zrób pyszny farsz do pierogów!
Nadzienie do krokietów może być zrobione z mięsa, grzybów, kapusty czy nawet sera i szynki. Przygotowanie każdego z nich nie zajmuje więcej niż minut. Farsz do krokietów z mięsem można zrobić z mielonego, mięsa z rosołu lub kurczaka. Z kolei do krokietów z grzybami można wykorzystać.
W końcu ile gospodyń, tyle pomysłów na farsz do pierogów. Jedni wolą nadzienia mięsne, inni wegetariańskie. Jedni szukają innowacji, faszerując pierogi bardziej wyszukanymi składnikami niż ziemniaki, czy kapusta. Cebulę usmażyć na rumiany kolor, dodać do masy serowo-ziemniaczanej. Posolić i popieprzyć do smaku.
Wypełnić farszem wcześniej przygotowane ciasto i uformować pierogi. Jest to typowa potrawa kuchni rosyjskiej. Pielmienie są bardzo podobne do obecnych u nas pierogów z mięsem. Są one szybkie w przygotowaniu, ponieważ najczęściej do ich produkcji wystarczą same owoce.
Zero cukru, przypraw i innych dodatków sprawi, że będzie to najzdrowsze nadzienie do pierogów. Z czego można je przyszykować? Poziomki, truskawki, jagody i maliny wiodą prym, jeśli chodzi o pierogi z owocami. Ale do rzeczy – na początek obieramy naszą cukinię i ścieramy na tarce. Czosnek siekamy w drobną kosteczkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.
Gdy się przyrumieni, dodajemy startą cukinię. Nadzienie: ziemniaki obrać, opłukać, włożyć do garnka, dodać sól, przykryć zimną wodą i zagotować. Gotować pod uchyloną pokrywą przez około pół godziny lub do miękkości. Odcedzić, włożyć z powrotem do garnka i jeszcze gorące roztłuc dokładnie tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę bez grudek.
Co do ciasta na pierogi to jest kilka szkół, niektórzy dają do ciasta jajko, a dla innych to niedopuszczane bo ciasto za twarde, nie da się rozwałkować itd. Nic bardziej mylnego. Do tej pory korzystałam ze sprawdzonego przepisu na ciasto, właśnie z dodatkiem jajka, który nigdy mnie nie zawiódł. Wiele osób jako pierogi ruskie uznaje to, czym karmiły je w czasach dzieciństwa babcie.
Dla jednych pierogi ruskie muszą być pikantne, z dużą ilością cebuli, dla innych nieco słodkawe, w przewagą sera i delikatnym akcentem ziemniaczanym. Dlatego troszkę poeksperymentowałam z nadzieniem serowym i dodałam do niego suszone pomidory oraz przeróżne bakal Zobacz więcej. Tradycyjna Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Tradycyjna Kuchnia. Wbrew pozorom farsz do ruskich pierogów przygotowuje się bardzo prosto. Wypróbuj mój przepis!
Farsz na pierogi ruskiePrzepis na farsz do pierogów ruskichZapewne nie wszyscy z Was wiedzą, że pierogi ruskie tak naprawdę pochodzą z Ukrainy, a ich nazwa wzięła się od ukraińskiej, historycznej krainy Rusi Czerwonej. W Rosji te pierogi. Formy do pierogów kup w sklepie internetowym garneczki.
Sprawdź naszą ofertę na markowe produkty do domu i kuchni! To smak z dzieciństwa, który pokochały także moje dzieci. Nie każdemu będzie takie nadzienie odpowiadało, jednak dla mnie pierogi z płuckami są po prostu idealne… Nawet wśród osób jadających podroby, płucka należą do tych mniej popularnych i rzadziej jadanych. Klasyczny przepis na pierogi z serem przyda Ci się z pewnością. W dzieciństwie byłam niejadkiem, wiem, wiem, trudno w to uwierzyć.
Pierogi z serem jednak wcinałam, aż mi się uszy trzęsły, co wykorzystywała moja mama i pasła mnie nimi na okrągło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.