Do szybkowara wrzucić obrane i umyte warzywa oraz przyprawy. Nalać wodę, zamknąć szybkowar i nastawić do gotowania. Po tym czasie ostrożnie za pomocą specjalnej końcówki zmniejszyć ciśnienie w szybkowarze. Golonkę myjemy i ew. W szybkowarze układamy golonkę z warzywami, dodajemy liście, ziele oraz pieprz.
W szklance gorącej wody rozpuszczamy sól i wlewamy do garnka.
OK Potrzebuję tylko golonkę. Jeszcze marchewka, seler, pietruszka. I chrzan, ćwikła, ew. Jak widać przygotowanie golonki Zobacz więcej.
Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Gotujemy z pomyslem. Szybkowar jest urządzeniem o nieskomplikowanej budowie, co sprawia, że jest prosty w użytkowaniu. Gotowanie w szybkowarze pozwala uzyskać aromatyczne potrawy, np. C, po około minutach ściągamy folię aluminiową i pozwalamy mięsku się przypiec.
Jeśli jednak masz pod ręką szybkowar, możesz przygotować je dużo łatwiej i szybciej, nie tracąc przy tym nic z wyrazistego smaku mięsa.
Zalać wodą, można dosolić do smaku. Ja nie sole, peklowane są dość słone. Zamykamy szybkowar i gotujemy około minut. Zostawić do całkowitego odparowania.
Podawać z sosem chrzanowym, młodymi ziemniakami i kiszoną kapustką. Dodać zioła i przyprawy. Warzywa obrać, umyć, włożyć razem z golonkami do garnka. Wlać wodę, tyle by mięso było przykryte, ale nie przekroczyć maksymalnego poziomu wody dopuszczonego w szybkowarze.
Zamknąć szybkowar i włączyć ogień. Na górę układamy golonka. Jeśli zawór wskoczy na górę zmniejszamy moc palnika na najmniejszy i gotujemy około minut. Następnie szybkowar ściągamy z pieca i wyłączamy palnik. Za pomocą zaworu wypuszczamy ciśnienie otwieramy garnek i wyciągamy na talerz.
Oczyszczone nóżki, golonkę włożyć do szybkowara, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kucharka,pieprz czarny ziarnisty, obraną włoszczyznę, cebulę, wlać wodę, po zasyczeniu pary gotować na srednim ogniu 1minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie. Jak długo gotować w szybkowarze? Czas gotowania konkretnych produktów w szybkowarze.
Jaki szybkowar najlepiej wybrać i na co zwrócić uwagę przy kupnie? Szybkowar to inaczej garnek ciśnieniowy, który przyspiesza gotowanie potraw i może być wyposażony w dodatkowe funkcje.
Dobry szybkowar, który warto wybrać, powinien zapewniać bezpieczeństwo, być trwały i wygodny w użytkowaniu. Taki, który będzie spełniał nasze oczekiwania!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.